Bericht uit Colombia: Nieuwe Toiletgroep

Het heeft een hele tijd geduurd om de toiletgroep te verbouwen. We waren begonnen in begin november.

Toen zag de toiletgroep er zo uit.

Deze was tegelijkertijd voor jongens, meisjes en leerkrachten. Met 134 leerlingen was dit wel heel erg krap geworden. Doorspoelen moesten we door water te scheppen uit de twee tonnen met een plastic bakje.

Dankzij een genereuze bijdrage van de Wereldwinkel uit Geldrop hebben we deze toiletgroep compleet kunnen vernieuwen.

We hebben deze ruimte in twee delen gesplitst en we hebben een nieuwe buitendeur geplaatst. Voordat we konden beginnen kwamen we erachter dat deze muur compleet instabiel was. Hij was aan alle kanten gescheurd. Voordat we er een nieuwe deur in konden plaatsen hebben we eerst alle scheuren weggewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben er een nieuwe steunbalk in laten metselen en daarna weer op hoogte gebracht. Daarna konden we een nieuwe deur plaatsen aan de linkerkant van de toiletgroep.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze paal staat een ton met 2000 liter water. We hebben in het dorp maar af en toe stromend water. Dit is de enige mogelijkheid om de toiletten te kunnen doorspoelen. Dat is een hele grote vooruitgang als je het vergelijkt met de oude situatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo ziet de eerste toiletgroep er nu uit. 3 toiletten voor de meisjes met gelegenheid om de handen te wassen. Super de luxe.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit is de tweede toiletgroep. 2 toiletten voor de jongens met een eigen ingang. Alle toiletten met afsluitbare deuren in aluminium, die stevig zijn en makkelijk te onderhouden

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu nog afwerken en Liceo San Bernardo heeft een fantastische toiletgroep dankzij Wereldwinkel Geldrop.

Daar zijn de kinderen, de ouders en de leerkrachten alle vrijwilligers van Wereldwinkel Geldrop ongelofelijk dankbaar voor.