2019-10-06 MDO Bericht uit Colombia: Derde periode

Het gaat uitstekend op de school. De derde periode zit er op en de resultaten zijn uitstekend. Ze zijn zelfs nog nooit zo goed geweest. Het aantal kinderen met te slechte resultaten is gezakt tot nog geen 10% Dat geeft de burger moed. Het is een goed gevoel als je ziet dat het werk dat we met ons allen doen ook resultaat oplevert.

Dat is het resultaat van onze leerkrachten. We hebben 2 leerkrachten die met kinderen van 3 tot 6 jaar werken. Dat is spelenderwijs leren en dat is hier perfect. We hebben 5 leerkrachten van de eerste klas tot en met de vijfde klas. [ De lagere school duurt hier 5 jaar ] Daar is kwaliteit en motivatie van de betreffende personen een stuk belangrijker. We hebben 2 leerkrachten die gek zijn op hun werk en er lol in hebben om dingen te verzinnen om kinderen meer kennis bij te brengen. We hebben 2 leerkrachten die hun werk zo goed mogelijk uitvoeren omdat ze een salaris krijgen dat ze in staat stelt om hun gezin te onderhouden.

En we hebben een leerkracht die in de basis gewoon een goede leerkracht is maar door privé omstandigheden nog wel eens een steek wil laten vallen. Dus de basis is er om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren. Meer regels, meer en beter plannen, optimaal gebruik van de hulpmiddelen en betere communicatie is daarvoor nodig. Dat moeten we, willen we controle blijven houden. We hebben een donateur die een bijdrage aan het onderwijs wil geven.

Een voorwaarde is dat we daarvoor 20 kinderen extra op onze school toelaten die in heel beroerde omstandigheden leven. Dat willen we zelf ook graag maar dat kan alleen als we de organisatie goed voor elkaar hebben. We willen alleen kinderen waar de ouders van inzien dat onderwijs heel belangrijk is. Dat imago hebben we gelukkig. Goed onderwijs en veel discipline. Er zijn meer dan genoeg ouders en kinderen uit de sloppenwijken die ook het belang van onderwijs inzien. Maar ze beseffen niet precies wat dat inhoud. Deze kinderen en hun ouders zijn vrijwel allemaal problematisch door de omstandigheden waarin ze leven.

In omgang, in hun communicatie en in hun discipline. Maar de leerkrachten willen graag meer verdienen en ik wil heel graag deze kinderen een kans op een betere toekomst geven. Dus we zijn nu al volop bezig om de zwakke en de sterke punten van onze school inzichtelijk te maken voor de leerkrachten en de ouders. Dat is een hele mooie doelstelling voor het volgende semester.


Deze pagina is geprint van:
https://www.bethelkerk-weert.nl/derde-periode/
© 2020 https://www.bethelkerk-weert.nl