MDO bericht uit Colombia: Het zaaiplan

Luis Angel Lizcano Racini.

Het zaaiplan.

Ik heb veel geleerd over het zaaien van groenten, vooral hoe ik de grond moet bewerken. Het is interessant om te zien hoe de zaden zich ontwikkelen in planten en langzaam van bloemen naar groenten. Het is geweldig om te zien de groenten langzaam maar zeker groeien. Zij gaan ervoor zorgen dat ik een goede maaltijd ga krijgen, rijk aan vitaminen, zonder chemische producten en met natuurlijke mest. Ik ben heel blij met de hulp van Uw kant bij de productie van gezonde producten.

Luis Angel me contó que su cultivo aún no ha dado fruto, pero que está seguro muy pronto lo hará, me invitará a comer un buen plato de comida saludable. Y estoy segura que así será. Muchas gracias por el gran apoyo y ayuda con este proyecto para con nuestra escuela.

Saludos de San Bernardo del Viento.

Luis Angel vertelde me dat zijn zaaigoed nog geen vruchten draagt mar hij is er zeker van dat dit niet lang meer duurt en dat hij me zal uitnodigen voor een gezonde maaltijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook gaat doen.

Heel veel dank voor Uw grote hulp bij dit project op onze school. Groeten uit San Bermardo del Viento.

 

 

 

 

 

 

 

 


MDO bericht uit Colombia: Eerste oogsten

Eerste oogsten zijn binnen. We krijgen hele enthousiaste reacties binnen van onze deelnemende leerlingen over ons zaaiprojekt. Daar ga ik jullie de komende weken graag deelgenoot van maken. We zijn er steeds meer van overtuigd dat dit wel eens een idioot groot succes kan worden. Niet alleen tegen de honger maar ook voor een betere gezondheid van de bevolking.

Gabriel recogiendo los primeros frutos de prepararon el almuerzo con las

Su cultivo. Habichuelas cosechadas.

Gabriel heeft zijn eerste oogst binnen gehaald voor de lunch. Zijn oogst, kouseband. Gewoon lange sperciebonen.

Buen provecho.

Smakelijk eten.

.

Hallo mijn naam is Jezus Gabriek Nuñez Rodrigues. Ik ga schrijven over mijn volkstuin waar ik komkommer, aubergine en bonen heb gezaaid. Eerst heb ik de grond samen met mijn familie zuiver gemaakt. Daarna hebben we het tuinafval opgeruimd. Daarna hebben we de bonen, komkommer en aubergine gezaaid. In het begin was het niet nodig om te sproeien omdat het voldoende regende waardoor alles goed en mooi groeide. De daaropvolgende maand moesten we weer het onkruid weghalen omdat het bijna twee meter van de bonen had overwoekerd. Vijftien dagen daarna kwamen de eerste bloemen en vervolgens zagen we de eerste groenten komen wat me heel blij maakte. Ik heb met mijn familie de bonen geoogst en daarna zagen we dat ook de komkommer en de aubergine vruchten kregen. Dit maakte onze familie heel gelukkig. Op de foto ziet U hoe mijn moeder een bonenschotel heeft gemaakt.

Geweldig toch en nogmaals heel veel dank voor al diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.


Oogstdankdienst

OOGSTDANKDIENST

We bedanken, ook namens de voedselbank Weert, alle gemeenteleden voor het meebrengen van levensmiddelen, het overschrijven van een geldbedrag op de bankrekening van de DIACONIE en het geld wat er nog in de speciale collectebus gedaan is. Van dit mooie bedrag van 345 euro, hebben wij boodschappen gehaald voor de Voedselbank en hebben alles daar donderdagmiddag gebracht. We mogen wel zeggen, dat we met open armen ontvangen werden en men was erg blij met deze grote hoeveelheid levensmiddelen.

Er is nog een geldbedrag over en hiervan halen we nogmaals boodschappen om deze over 3 weken weg te brengen.

Dan nog een goed bericht, van uw gaven van de oogstdankdienst 2021 voor Colombia, kregen we een bericht van Adriaan en foto dat er na de droogte, en dus het niet groeien van het zaaigoed, daarna de overstromingen waardoor weer de oogst mislukte, nu een foto van de groente, die geoogst kon worden en een verslag van Gabriel erbij, waarin hij iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft bedankt.

Namens MDO

Willemien de Koning