De beste wensen voor 2021!

Het afgelopen jaar was het de bedoeling dat we met de schoolband zouden deelnemen aan de Batalla de las Flores in Medellin.

Dat is een van de grootste optochten in het land en trekt bezoekers vanuit heel de wereld.

Kinderen en ouders werden al lyrisch alleen van de gedachten. Het eerste evenement om aan geld te komen werd de week na de bekendmaking al georganiseerd. De kinderen hadden gekookt en er werd een filmvoorstelling gegeven. En toen viel de droom in duigen.

Maar we hebben de instrumenten nog in perfecte conditie en we gaan gewoon opnieuw de droom nieuw leven in blazen in het nieuwe jaar.

We hadden ook tien werkstukken/projecten ingepland voor het afgelopen schooljaar.

Wat is gezonde voeding, ons universum, zoet water voor hoe lang?, Wat is een atoom, wat is democratie, het menselijk lichaam en wat zijn de rechten van een kind hebben de leerkrachten uit kunnen voeren met de kinderen.

Voorwaar een prestatie met de problemen. Maar we gaan voor het komende gewoon weer tien projecten inplannen.

De planning is dat er vanaf februari gevaccineerd gaat worden en de leerkrachten staan op de voorrangslijst.

We waren ook begonnen met een aantal mensen om tafeltennis opnieuw leven in te blazen in Cartagena.

Er was geen tafeltennisliga [nodig om aan toernooien mee te kunnen doen] en geen georganiseerde clubs. De liga hebben we nog kunnen realiseren en er zijn inmiddels ook zes clubs in de stad. Veelal vanuit een universiteit. Die hebben hier allemaal een sporthal die ook toegankelijk is voor de bevolking. De doelstelling is tien clubs en minimaal 25 jeugdleden per club. Jeugd die we gaan werven in de sloppenwijken.

Die jeugd moet drie keer in de week kunnen trainen onder begeleiding van een trainer. Die trainers moeten vanuit de gemeente betaald worden. Trainingen moeten gratis zijn. Die kinderen hebben niets. Daarom had ik ook al een afspraak met een hele goede kennis van mij in Nederland dat hij gebruikte tafeltennisrubbers zou bewaren voor ons.

In Nederland is het normaal om na een jaar een nieuw rubber op het batje te plakken maar deze rubbers kunnen we hier nog perfect gebruiken.

Om te zorgen dat iedereen weet wat van hem verwacht wordt hebben we een ondernemersplan nodig. Daar ben ik een uur geleden aan begonnen. Nu moet eerst die corona de deur uit [hopelijk heel snel] en dan gaan we gewoon weer met heel veel zin aan de gang.