MDO bericht uit Colombia: Eerste oogsten

deel bericht:

Eerste oogsten zijn binnen. We krijgen hele enthousiaste reacties binnen van onze deelnemende leerlingen over ons zaaiprojekt. Daar ga ik jullie de komende weken graag deelgenoot van maken. We zijn er steeds meer van overtuigd dat dit wel eens een idioot groot succes kan worden. Niet alleen tegen de honger maar ook voor een betere gezondheid van de bevolking.

Gabriel recogiendo los primeros frutos de prepararon el almuerzo con las

Su cultivo. Habichuelas cosechadas.

Gabriel heeft zijn eerste oogst binnen gehaald voor de lunch. Zijn oogst, kouseband. Gewoon lange sperciebonen.

Buen provecho.

Smakelijk eten.

.

Hallo mijn naam is Jezus Gabriek Nu├▒ez Rodrigues. Ik ga schrijven over mijn volkstuin waar ik komkommer, aubergine en bonen heb gezaaid. Eerst heb ik de grond samen met mijn familie zuiver gemaakt. Daarna hebben we het tuinafval opgeruimd. Daarna hebben we de bonen, komkommer en aubergine gezaaid. In het begin was het niet nodig om te sproeien omdat het voldoende regende waardoor alles goed en mooi groeide. De daaropvolgende maand moesten we weer het onkruid weghalen omdat het bijna twee meter van de bonen had overwoekerd. Vijftien dagen daarna kwamen de eerste bloemen en vervolgens zagen we de eerste groenten komen wat me heel blij maakte. Ik heb met mijn familie de bonen geoogst en daarna zagen we dat ook de komkommer en de aubergine vruchten kregen. Dit maakte onze familie heel gelukkig. Op de foto ziet U hoe mijn moeder een bonenschotel heeft gemaakt.

Geweldig toch en nogmaals heel veel dank voor al diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.