MDO Bericht uit Colombia: Juan David Payares Palomo

Hola,

Mijn naam is Juan David Payares Palomo.

Ik woon in de wijk Vista Galilea in het dorp San Bernardo del Viento samen met mijn moeder Dioselis Palomo, mijn vader Rafael Payares en mijn broers Yailer en Antonio. We wonen in een huis van een familielid. Ik hou heel veel van voetbal en ik zou later graag voetballer willen worden. Op dit moment hebben wij veel problemen door het gebrek aan inkomen. Onder andere om mijn lessen virtueel te kunnen volgen. Gelukkig krijgen we kopieen zodat we toch de lessen kunnen volgen. We leven van het beetje inkomen van mijn vader die geen vast werk heeft. Het is niet veel maar genoeg om van te kunnen eten. Het afgelopen jaar woonden we in Turbo maar de crisis noodzaakte ons om terug te keren naar ons dorp.

Ik ga nu naar de derde klas en ben mijn sponsoren heel dankbaar voor hun hulp.

Bedankt.

Door de crisis zijn er al heel veel mensen uit hun huis moeten vertrekken. De oorzaak is te weinig inkomen om de huur te kunnen betalen. De vader van Juan had werk gevonden in Turbo [een stad met 400.000 inwoners] maar helaas maakte het virus daar een einde aan. Deze mensen hadden het geluk dat ze een familielid hebben die een huis in het dorp ter beschikking had. Alleen zijn ze nu wel weer afhankelijk van de hulp van anderen, waaronder onze school.