Even voorstellen…

Mijn naam is Jolien Leeffers-van der Ploeg (1967) en ik ben sinds september 2017 de predikant van de protestantse gemeente Weert-Budel. Samen met mijn man en onze jongste twee zonen wonen we sinds die tijd met veel plezier in de pastorie achter de Bethelkerk aan de Maaspoort.
Naast de zorg voor mijn gezin en mijn baan als mediathecaris bij een scholengemeenschap in Rotterdam heb ik ruim 12 jaar theologie gestudeerd. Het begon uit interesse, maar op een gegeven moment voelde ik me door God geroepen om predikant te worden. Ik ben blij dat ik aan die roeping gehoor heb kunnen geven en ik geniet van mij werk in Weert en omgeving.

Wat mij in de gemeente zo aanspreekt is dat het een kleine protestantse kerk is in een rooms-katholieke omgeving. Ik sta open voor oecumenische initiatieven en ben blij met wat er op dat gebied wordt ondernomen.
De gemeente wil graag gastvrij zijn voor iedereen. Ik denk daarbij in het bijzonder aan de asielzoekers die in het AZC verblijven en aan de vele vakantiegangers die we hier regelmatig tijdens kerkdiensten mogen begroeten.

In mijn werk als predikant leg ik graag contacten binnen en buiten de protestantse gemeente. Ik probeer verbindend bezig te zijn bij contacten tussen mensen onderling, maar zeker ook in verbondenheid met God. Allerlei levensvragen kunnen daarbij besproken worden. Hebt u of heb jij behoefte aan een dergelijk gesprek dan hoor ik het graag.

Een hartelijke groet,
Ds. Jolien Leeffers-van der Ploeg
Maaspoort 28
6001 BP Weert predikant@bethelkerk-weert.nl