Plaatje.

De school ziet er fantastisch uit. Het was wel spannend of alles op tijd klaar zou zijn. 20 januari zijn we open gegaan en 19 januari liep er nog een hoop werkvolk rond. De ventilatoren moesten allemaal nog nagekeken worden. Alle stoelen waren nog niet af.

We hebben 25 nieuwe tafels laten maken vanwege de extra leerlingen die we krijgen. De prijs van deze tafels was goed maar bij aflevering bleken de nieuwe kunststof stoelen die we gekocht hebben niet tussen de tafels te passen. Dus moesten er hals over kop nieuwe stoelen gemaakt worden.

De tafels zijn zo klein dat we stoelen op maat hebben moeten maken. De laatste 8 zijn nog onderweg. Maar het zal nog wel twee weken duren voordat alle kinderen aanwezig zijn. Dat zijn allemaal handicaps die je tegenkomt als je hier werkt. Dit zijn van die dagen dat ik belangrijk ben.

Je kunt zoveel afspraken maken als je wil maar de kans dat ze allemaal goed uitgevoerd zijn is zowat 0%. Dat weet ik en dus lopen we alles na en zorgen er achter elkaar voor dat alles goed uitgevoerd is. Deze dagen hebben we vergaderingen me de leerkrachten, ouders, kinderen en de instructeurs van de schoolband. Mijn ervaring is dat alles wat goed afgesproken en beschreven is later veel ellende gaat besparen. Nu is het een kwestie van bijhouden of de afspraken goed uitgevoerd worden en corrigeren daar waar nodig is. Het brengt rust en duidelijkheid en mijn naam is er een stuk beter op geworden. Vroeger was ik veel meer aan het grommen en dat is iets waar ze hier niet mee om kunnen gaan. Hier is het, we doen ons best waarom moet je dan grommen. Maar de school ziet er geweldig uit en dat willen we wel zo zien te houden. En niet alleen de gebouwen, de kwaliteit van het onderwijs is nog veel belangrijker. Het fundament staat en nu hoeven we alleen nog maar te zorgen dat we verder gaan met het verbeteren van de alles wat we de afgelopen jaren gerealiseerd hebben.