2019-09-12 MDO Bericht uit Colombia: Tafeltennis


Ik ben al weer een jaar aan het tafeltennissen. Dat heb ik te danken aan Eric.
Hij is afgelopen jaar naar Colombia verhuisd en vroeg me of ik met hen mee op zoek ging naar een tafeltennisclub.
We hebben allebei bij de tafeltennis in Heeze gespeeld en als je eenmaal besmet bent met dat spelletje dan is het moeilijk om er vanaf te komen.Ik had al een jaar of 40 volgehouden in Nederland maar kwam er hier achter dat ik het nog steeds hartstikke leuk vind. Het was wel even wennen. We spelen hier op zondag overdag en dan loopt de temperatuur in de zaal al snel op naar een graad of 35. Perfect om het luie zweet kwijt te raken. De zaal waarin we spelen was niet echt perfect te noemen. Bij een regenbui veranderde de speelzaal in een zwembad en was spelen onmogelijk. Die regen heeft er ook voor gezorgd dat de tafeltennistafels zo krom zijn als een hoepel. Komt bij dat de zaal aan de zijkanten voor een groot gedeelte open is wat er ook voor zorgt dat er elke keer een laag stof op de tafels komt te liggen. Maar ik heb hier nog nooit iemand horen klagen over het materiaal. Het niveau viel ons ook reuze mee. Er lopen hier een aantal jonge gasten rond die me alle hoeken van de tafel laten zien. Die jongens zouden in Nederland zonder meer minimaal derde divisie kunnen spelen. Maar er is geen tafeltennisbond in ons departement en ook geen officiƫle tafeltennisclub. Daar begint na heel veel praten toch verandering in te komen. We heten sinds een half jaar table tennis club Cartagena.

We hebben een jongeman, die een proefdruk op ons nieuw gekozen shirt geprint had, uit moeten leggen dat dit niet hetzelfde is als tennis table club Cartagena.

Alles moet geleerd worden. We zijn ook bijna zover dat er een tafeltennisbond is in ons departement. Dan kunnen we met de jongens ook deel nemen aan toernooien in andere departementen. Onze zaal wordt op dit moment voorzien van een nieuw dak en nieuwe verlichting. Dankzij de nationale sport kampioenschappen die in november in Cartagena georganiseerd worden. Nu nog een aantal nieuwe tafels ergens zien te ritselen. Ik heb al aangegeven dat ik training wil gaan geven aan een 40 tal kinderen die niet aan sport kunnen doen omdat ze geen geld hebben. Ik doe het heel graag gratis als we er zo mee voor kunnen zorgen dat ze niet bij een jeugdbende terecht komen.

Zo krijgt de oude mooi geen tijd om oud te worden.


Deze pagina is geprint van:
https://www.bethelkerk-weert.nl/tafeltennis/
© 2020 https://www.bethelkerk-weert.nl