Voornemens.

Ik hoop dat er onder mijn lezers nog mensen zijn die nog niet alle voornemens voor het nieuwe jaar hebben ingevuld.
Wereldhuis Eindhoven heeft namelijk nog chauffeurs nodig voor het ophalen van aangeboden goederen.
Je hebt aan een gewoon rijbewijs genoeg. Het kan een dagdeel maar ook meerdere. De tijden zijn altijd in overleg.
Riet Munsters, de directrice en drijvende kracht is een fantastische vrouw die zich al jaren inzet voor heel veel mensen.

Wil je haar persoonlijk leren kennen en met haar samenwerken bel dan 040-2555459. U zult er geen spijt van krijgen.
Zelf heb ik mijn belangrijkste voornemens al in gevuld. Op nummer een staat voor mij het uitbannen van honger voor onze leerlingen.
Ik wil dit jaar oplossingen voor kinderen die naar school gaan met maar een maaltijd per dag. Daarvoor heb ik mijn rechterhand nodig.

Dit is een vrouw van 32 jaar die elke morgen de poort van de school openmaakt en de kinderen verwelkomt.
Zij controleert ook meteen de kinderen op hoe ze er uit zien. Gewassen, met een compleet en zuiver schooluniform.
Ze let op mishandeling en ziet ook meteen of het kind goed in haar vel zit. Zij voelt zich echt verantwoordelijk voor de kinderen en is daardoor ook een vertrouwens persoon.

Lang niet alle ouders willen toegeven dat ze niet is staat zijn om hun kinderen 3 maal per dag een maaltijd te geven.
Zij is ook diegene die elke morgen om 4 uur begint met het maken van een stevig ontbijt voor deze kinderen.
We hebben een genereuze extra bijdrage gekregen van de Wereldwinkel in Geldrop. Met dit bedrag moeten we in staat zijn om voor het komend schooljaar de honger uit te bannen op onze school. Mijn tweede voornemen is het ontwikkelen van nieuwsgierigheid van de kinderen. Dit gaat een dik karwei worden.

Nieuwsgierigheid bestaat hier vrijwel niet. Alles is hetzelfde en alles blijft hetzelfde. Waarom zou ik nieuwsgierig moeten zij als het toch tot niets leid.
Dat is de mentaliteit hier. Dus gaan we een aantal projecten plannen en uitvoeren. Projecten die laten zien hoe de wereld er vandaag de dag uitziet en wat er in de wereld gebeurt. Dat zal ik zelf moeten doen.
Onze leerkrachten willen wel maar hebben zelf ook maar amper benul waarom dit zo belangrijk is. Dus zijn we al op zoek naar hulpmiddelen.
Ook ben ik al aan het denken hoe we de communicatie aan moeten pakken met de leerkrachten, kinderen en ouders. Laat het nieuwe jaar maar komen.