2020-05-17 MDO Bericht uit Colombia: Het gaat perfect

17 mei 2020 Uit Door Bethelkerk Weert

Het gaat perfect.

Vorige week schreef ik dat we 8000 geïnfecteerde. Dat is nu opgelopen naar 12.000. We zitten nu 8 weken binnen en het ziet er niet naar uit dat daar voorlopig een einde aan gaat komen. Het aantal geïnfecteerde in Cartagena loopt gestaag op en voor de problemen zijn nog steeds geen oplossingen gevonden.

Mijn buurman, die directeur van de gezondheidszorg in Cartagena was, heeft zijn ontslag aangeboden. Hij is nu al een week of 9 aan het dweilen terwijl alle kranen open staan. Maar er zijn nog steeds vrijwel geen hulpmiddelen voor de ziekenhuizen. Terwijl in de gemeente het ook niet voor elkaar krijgt om de armen van voedsel te voorzien. Dus die blijven massaal de straat op gaan om hun kostje bij elkaar te krassen. Het is niet anders en ik kan er zelf ook helemaal niets aan doen.

We helpen wat we kunnen en moeten accepteren wat er gaat komen. Maar gelukkig hebben we ook meer dan genoeg goed nieuws. In het dorp is nog steeds geen corona virus. De eerste regens zijn gevallen en er komt beetje bij beetje meer voedsel beschikbaar. Dus hopelijk gaan de prijzen nu ook een beetje zakken.

En het mooiste nieuws, het gaat geweldig met de school. Iedereen is enthousiast en we zitten nog steeds op 99% deelname van de kinderen. De ouders werken geweldig mee. Daar ben ik ongelofelijk blij mee. Het is niet meer van zelfsprekend dat de school verantwoordelijk is voor de opleiding. De leerkrachten werken veel met projecten en iedereen doet zijn uiterste best. De leerkracht van groep twee heeft haar eigen blog.

Als je wil zien hoe zij werkt kijk dan op sanbernardoliceo.blogspot.com Het doet me ook heel goed dat de kinderen op de ingestuurde video’s netjes in de kleren zitten en er fris gewassen bijstaan. We hebben heel dikwijls gezegd, arm zijn is geen schande maar er arm uitzien is dat wel.

Hoe arm je ook bent, je kan je altijd goed verzorgen. Dat kost geen geld alleen wat moeite. Hier onder staan enkele video’s en ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik.

C:\Users\adriaan\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-20200422-WA0017.jpg

C:\Users\adriaan\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-20200422-WA0020.jpg

C:\Users\adriaan\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-20200504-WA0005.jpg