MDO bericht uit Colombia: Juan Daniel Gonzales Perez

deel bericht:
[bws_pdfprint display=”pdf,print”]

Juan

Juan gaat naar de vijfde klas van onze school.

Juan leeft in het buitengebied van het dorp en loopt normaal iedere dag 4 kilometer heen en terug om naar school te gaan. Zij zijn behoorlijk afhankelijk van zijn oudere zussen die in de stad werken en elke maand geld naar huis sturen om hun moeder en kinderen te helpen.

 

 

 

 

 

Brief van

Mijn naam is Juan Daniel Gonzales Perez. Ik woon in een buitengebied dat Isla de queso [ kaas eiland ] heet.

Daar woon ik met mijn moeder Genoveva, mijn oma die ook Genoveva heet en mijn broer Samuel Anton. Wij wonen in het huis van mijn oma. Ons inkomen bestaat uit de verkoop van fruit uit onze tuin door mijn moeder en wat mijn oudere zussen naar huis opsturen. Omdat mijn moeder niet genoeg inkomen heeft leven wij in het huis van mijn oma. Ons inkomen is niet vast en het is elke dag een strijd om de basis producten voor het eten te kunnen kopen. Maar buiten dat wil ik vooruit komen. Ik wil mijn opleiding afmaken omdat het mijn droom is om naar de universiteit te gaan en een goede opleiding af te maken. Om daarna een huis voor mijn moeder te kunnen kopen en om voor mijn jongere broer te kunnen zorgen. Ik hoop dat ik eens in staat ben om onze kwaliteit van leven te kunnen verbeteren. Mijn moeder voelt zich gelukkig dat ik dat wil realiseren maar om dit te behalen zal ik me heel erg moeten inspannen en heel veel toewijding moeten hebben.