2018-12-02 advent en kerst 2018

deel bericht:
[bws_pdfprint display=”pdf,print”]

Advent en Kerst 2018 “Geloof met ons mee!”

In deze periode volgen we de verhalen uit Kind op Zondag. Omdat we maar een kleine gemeente zijn en er veel creativiteit in de leiding zit, komt dit altijd in een projectvorm naar voren die heel goed bij de kinderen van de Bethelkerk past!

We beginnen de dienst met het aansteken van de kaars:

De eerste kaars mag aan
de aarde wacht op het Licht
Mensen die in het donker staan
krijgen een hemels bericht

Dit jaar is het een wegwijzer gemaakt door een enthousiaste fam. Hilgers; een houten paal met voor iedere week een nieuw bordje erop getimmerd. De tekst op het bordje slaat op hoop en vertrouwen, over wat je kunt zien en wat (nog) onzichtbaar is.

In de komende weken horen we de verhalen van Johannes op Patmos, Johannes de Doper, de profeet Stefanja en Elizabeth. Zij vertellen ons waarin zij geloven. Een aspect uit het geloof van deze mensen wordt uitgelicht. Ze roepen ons op om met hen mee te geloven; we mogen geloof met elkaar delen!
Advent is dromen dat Jezus zal komen!

De 1e advent is op 2 dec 2018. Het verhaal gaat over Johannes. Hij heeft een visoen op Patmos. De hemel gaat open en hij ziet engelen, boodschappers tussen boven en beneden.

Dienst Zondag 2 december 2018
Dienst Zondag 2 december 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dienst zondag 2 december

2e Advent is op 9 dec 2018. Johannes de Doper gelooft in omkeren en opnieuw beginnen. Een toren wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd.


3e Advent is op 16 december 2018. De profeet Sefanja gelooft er heilig in dat oorlog en haat niet het laatste woord hebben. In tijden van ellende jubelt hij een lied van hoop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4e Advent is op 23 december 2018. Elizabeth en Maria begroeten elkaar. Elizabeth gelooft met hart en ziel, met lijf en leden dat het kindje Jezus mensen zal raken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 1e Kerstdag 25 december 2018 vieren we de geboorte van Jezus. Met alle kinderen in de kerk beelden we het kerstverhaal uit. Dit is een feestelijke en inspirerende dienst!