MDO bericht uit Colombia: Eerste bericht op social media wat binnenkwam

deel bericht:

Dit was het eerste bericht dat in Colombia via de sociale media de huiskamers binnen kwam. Hierin staat dat de gaitanistas [ clan de golfo ] verordend dat iedereen vanaf 5 mei binnen moet blijven en niet mag gaan werken. Diegene die hier geen gehoor aan geven lopen het risico dat ze dit niet overleven.

Dit bericht is verstuurd omdat ze kwaad zijn dat Colombia hun leider [Otoniel] heeft uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en zijn er een dikke 200 bussen, vrachtwagens en personenauto’s aangestoken en hebben ze zeker 20 personen vermoord.

Je zou er onderhand een dikke sik van krijgen. Twee jaar Corona, oorlog in de Oekraine en nu dit weer. De mensen hebben het al zo moeilijk om iedere dag eten op tafel te krijgen en nu krijgen ze er dit ook nog bij. Het speelt zich voornamelijk af aan de kust en de noordelijke provincies. Het is in en in triest om te zien hoeveel macht deze bende nog steeds heeft in Colombia.

Wij hebben er geen last van omdat we in de stad [Cartagena] wonen maar in het dorp durft niemand de straat op te gaan. De mensen krijgen bericht wanneer ze de straat op mogen om eten te kopen en verder meteen weer naar binnen. De scholen zijn dicht en ik krijg het niet voor elkaar om de leerkrachten virtueel les te laten geven. De angst is te groot. Tot 9 mei zou iedereen binnen moeten blijven maar die datum hebben ze verlengd.

Hoelang dit nog gaat duren en vooral hoe de regering dit op denkt te lossen weet niemand. Een ding is zeker, de mensen kunnen niet lang meer binnenblijven omdat er geen geld meer is. Als ze niet kunnen werken komt er ook geen geld binnen. Laten we hopen dat dit niet lang meer gaat duren en dat er niet nog meer slachtoffers vallen.

En paro armado ELN ejecutó 10 atentados en 4 departamentos

C:UsersadriaAppDataLocalMicrosoftWindowsINetCacheContent.MSO81F4BFBA.tmp

Paro armado en Antioquia deja 30 municipios afectados y 18 carros quemados