2019-03-13 MDO Bericht uit Colombia: Muziekinstrumenten

13 maart 2019 0 Door Bethelkerk Weert


Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten

Dankzij de hulp van Ria en Jumbo Heerschap zijn we in staat om een harmonie te beginnen op onze school. Daar waren we en zijn we nog steeds reuzeblij mee. Dat komt vooral door de reacties van de kinderen en hun ouders. Muziek is de motor van het leven aan de kust. De gedachte van de kinderen en de ouders dat ze onderdeel van deze motor zouden worden maakte ze dol enthousiast.

Ze zijn al maanden aan het marcheren. De leerkrachten maakten dankbaar gebruik van de situatie. Alle kinderen die bij de schoolband willen, moeten in ieder geval hun uiterste best doen op de school. Ook wordt van ze geëist dat hun gedrag en hun houding een voorbeeld is voor de andere leerlingen. Adriaan moest wel eerst de muziekinstrumenten en de uniformen kopen voordat ze werkelijk aan de slag kunnen. Dat was alleen iets vlugger gezegd dan gedaan. We hadden via via een adres gekregen die kwalitatief goede instrumenten maakt voor een goede prijs. Dat is wat we zochten. Toen ik hem belde voor de opdracht had ik binnen een dag de prijs binnen. 32 instrumenten en 9 stokken voor onze majorettes.

En dat voor iets meer dan € 2000,00. Kwaliteit afgesproken en levertijd afgesproken. Alles rond. Maar hij moest het geld wel vooraf hebben omdat hij geen geld had om het materiaal te kunnen kopen. Dat is hier normaal ondanks dat we duizenden voorbeelden hebben waarbij dit verkeert is afgelopen.

5 februari zou de leverdatum zijn. Dat werd 9 toen 15 toen 19 en toen 25 februari. Hij had elke keer een ander excuus. Vanaf dat moment begon ik er de zenuwen van te krijgen. Het was mijn geld niet en dat maakte het nog een stuk stressvoller. Vanaf 1 maart zijn we begonnen met 3 keer per dag te bellen en op 4 maart zei hij mij dat hij ze 5 maart af zou leveren.

Ik meteen naar het dorp maar er kwamen geen instrumenten. De daarop volgende dagen zowat alleen nog maar aan de telefoon te hebben gehangen beloofde hij op het leven van zijn moeder dat hij ze vrijdag af zou leveren.

En het wonder geschiedde, vrijdagmorgen stond de wagen voor de deur. Hij had nog niet alle instrumenten bij zich. 6 waren er nog niet klaar. Toen ik met hem sprak werd ik een heel stuk rustiger.

Toe kwam ik er achter dat de beste man een uitstekende instrumentenmaker is maar ook min of meer een analfabeet. Van een planning heeft hij nog nooit gehoord. Hij begint s, morgens te werken en ziet wel wat er s’avonds af is. Geen gezeur, we hebben ze binnen maar ik ben er wel een jaar ouder van geworden.

muziekinstrumenten