Regenboogvlag

Op dinsdagochtend 8 januari 2019 was het koffieochtend in de kerk. Al vóór 10 uur stonden er drie jonge Weertse dames een beetje nerveus te wachten tot het zou beginnen. Zij hadden op de website van de kerk gezien dat er een koffieochtend zou zijn en ze hadden aan onze kerk de vraag hoe wij denken over de Nashville-verklaring die sinds gisteren volop in het nieuws is.

Deze drie dames zijn alle drie lesbisch en ze vroegen zich af of mensen zoals zij (met hun geaardheid) ook welkom zijn bij ons in de kerk. In de Nashville-verklaring staat bijvoorbeeld dat God het huwelijk alleen bedoeld heeft als verbondsrelatie tussen één man en één vrouw en het wekt de indruk dat homoseksualiteit te ‘genezen’ is. Deze verklaring is door verschillende (orthodoxe) predikanten ondertekend.

De dames waren blij verrast dat ze heel vriendelijk bij ons werden welkom geheten. Het werd hen al snel duidelijk dat wij als protestantse kerk Weert-Budel volledig open staan voor homoseksuele mensen, ook wanneer zij een relatie hebben, en dat er binnen onze kerk alle ruimte is voor een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Ze vroegen ons of we als kerk een statement willen maken door de regenboogvlag uit te hangen bij onze kerk, als teken dat wij het niet eens zijn met de inhoud van de Nashville-verklaring. Als aanwezigen bij de koffieochtend hebben we dit aan de kerkenraad gevraagd en die staat er helemaal achter.

Vandaar dat de regenboogvlag op woensdag 9 januari om 9 uur zal worden uitgehangen, om zo deze dames en alle andere mensen die getroffen zijn door de Nashville-verklaring een hart onder de riem te steken en aan de samenleving te laten zien waar wij staan. Naast de jonge dames zal ook wethouder Geert Gabriëls daarbij aanwezig zijn.

Vanmorgen hebben we met de aanwezigen van de koffieochtend en de drie jonge dames, alvast een mooie foto gemaakt, voor onze kerk, met de regenboogvlag in de hand. We hebben hen laten merken dat ze heel welkom zijn!

Alles bij elkaar was het voor alle aanwezigen vanmorgen een heel bijzondere ochtend, een mooie ontmoeting met kwetsbare verhalen.

cid:d607c941-19a5-49f3-afbb-adc01fed213f@eurprd07.prod.outlook.com

error: Content is beveiligd