Startzondag 2022

deel bericht:

De schoolvakanties zijn voorbij en ook de scholen in het zuiden van het land starten weer. En of u nu zelf op vakantie bent geweest of (nog) niet, dat merken we allemaal. Het aantal toeristen wordt minder, het wordt drukker op straat en allerlei verenigingsactiviteiten worden weer opgestart. Mensen zoeken elkaar weer op. In onze protestantse gemeente is het niet anders. Het aantal gasten in de zondagse dienst neemt af, diverse gemeenteleden komen terug van vakantie en ook in de kerk starten de activiteiten weer op. Zo heeft het Bethelkoor haar eerste repetitie er al op zitten. Ook wij zoeken elkaar weer op.

De Startzondag is bij uitstek de gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten en om nieuwe plannen te maken voor de komende
periode.

Traditiegetrouw staan we tijdens de startzondag stil bij de (ontmoetings) activiteiten die de komende periode op stapel staan. Tijdens de dienst krijgt u hier een klein voorproefje van. Ook is er aandacht voor de oudste kinderen van de kindernevendienst die de grote overstap maken van de basisschool naar de middelbare school en daarmee afscheid nemen van de kindernevendienst. Hierover volgt ook elders in de Bethelkoerier bericht.

Na afloop van de dienst willen we het ontmoeten en bijpraten graag stimuleren door een gezellig samenzijn voor jong en oud. We willen het ouderwets gezellig maken en daarom vragen we eenieder die nog een oudhollands spel heeft liggen of een sjoelbak heeft staan, om zich te melden. We maken er graag gebruik van. En bij gezellig samenzijn hoort ook lekker eten en drinken. Aan iedereen die komt willen we vragen een hapje te maken voor ongeveer 10 personen. Het maakt niet uit wat. Of het nu sandwiches of wraps zijn of dat het een fruitsalade of pastasalade is. Of nog iets heel anders. We denken dat we daar een feestelijk buffet mee kunnen maken voor een gezamenlijke picknick in de tuin van de pastorie. Uiterlijk 15:00 uur ronden we het programma af. Doet u mee?

We hopen op zondag 11 september weer velen van u te mogen ontmoeten!