Evaluaties

De tweede periode zit er al weer een paar weken op. Nog een week vakantie en dan beginnen we aan de derde periode.

Het gaat elke keer weer iets professioneler. We hebben jaren nodig gehad om de leerkrachten te overtuigen om de examens zo af te nemen dat we een goed beeld hebben van de opgedane kennis. We zijn ook zo ver dat er eerlijke cijfers gegeven worden. Niet meer een goed punt, leerling tevreden, ouders tevreden en leerkrachten geen werk meer. We moeten nog wel nog steeds de ouders zien te overtuigen dat een slecht cijfer toch echt de schuld is van hun kind. Dat dit betekend dat er te weinig gestudeerd is en dat de ouders niet genoeg geholpen hebben. Om de leerkrachten te overtuigen had ik het lumineuze idee nodig om de kinderen die slechte cijfers haalden in de middag terug te laten komen. Dat doen we niet gratis. Elk kind dat in de middag terug moet komen betaald 1000 pesos [ € 0.28 ] Daarvoor


krijgt het 2 ½ uur bijles. Die kosten gaan naar de leerkracht die zo wat bij kan verdienen. Bovenstaande cijferlijst is van de tweede klas en daarop is duidelijk dat rekenen de nodige bijlessen mag hebben. [ hier is een 5 het hoogst haalbare punt ] Daar gaan we de derde periode dus ook extra aandacht aangeven. De groepen die bijles volgen worden steeds groter omdat we ook aanvragen krijgen van ouders met kinderen van andere scholen. Dat is een ontwikkeling waarmee de leerkrachten geen enkel probleem hebben omdat ze zo wat meer kunnen verdienen.

Daar maken we de school in de middag heel graag voor open. Nu alleen nog maar zorgen dat de aandacht niet minder word, dan kan het alleen nog maar beter worden.