MDO bericht uit Colombia: Juan David

Juan David gaat naar de vierde klas. Zijn vader is motortaxi. Dat is hier een van de baantjes die je gaat doen als je verder helemaal niets kan doen. Het betekent 7 werkdagen per week tegen een mager loontje.

Juan leent elke dag een telefoon die door onze school beschikbaar is gesteld om zijn huiswerk te maken en door te sturen naar de leerkracht. Hij heeft de beschikking in de middag over de telefoon en een nadere leerling gebruikt hem in de morgen.

Juan is een student die echt onze school nodig heeft om nog iets van zijn leven te kunnen maken. Dat gaat hij van huis uit niet meekrijgen.

Een hartelijke groet.Adriaan

Brief van Juan David

Hallo, ik ben Juan David Rojas Burgos en ik leef met mijn ouders Juan Pablo en Kelly Johanna. Ik ben een leerling op het Liceo San Bernardo. Ik ben heel blij om te studeren op deze school. Ik ben ook blij voor de hulp die mijn leerkracht krijgt van professor Adriaan. Voor de overeenkomst tussen hun beiden om mij een opleiding te geven die mij vooruithelpt.

Mijn vader is motortaxi en dat brengt 15.000 pesos [ €3,50 ] per dag op wat 450.000 per maand is. [ €105,00 ]

Het grootste probleem op dit moment is dat mijn ouders niet genoeg verdienen om een telefoon te kunnen kopen waardoor ik kan studeren. Ook het geld om minuten te kopen ontbreekt. Dit maakt het niet makkelijk om al mijn huiswerk thuis te kunnen maken.

Mijn doelstelling is om later carrière te maken in het leger.

Bedankt voor Uw hulp en de aandacht voor ons.

Hoogachtend,

Juan David.