MDO bericht uit Columbia: Sebastian Elias Garcia Herrera

Sebastian Elias Garcia Herrera

Hij en zijn ouders leven bij de monding van de rivier de Sinu. Zijn vader verdiend de kost met rijstbouw. Hij zaait en oogst drie keer per jaar afhankelijk waar de rivier land onder water zet. Het is traditionele landbouw. Alles gaat met de hand, zaaien, oogsten, drogen en dorsen. Omdat ze rijstplanten in het water zetten zijn er ook geen bestrijdingsmiddelen nodig.

Sebastian moet elke dag een kilometer of 10 lopen als hij naar de school gaat. Dat heeft hij dit jaar helaas niet veel hoeven te doen. De ouders van Sebastian zijn degelijke ouders die hun kind goed ondersteunen.

Sebastian gaat naar de vijfde klas.
Adriaan

Brief van Sebastian Elias Garcia Herrera
Mijn naam is Sebastian Elias Garcia Herrera, ik woon in de wijk mundo nuevo. Die hoort bij caño grande en ik woon daar samen met mijn ouders Gerardo Garcia Morelo en Nelvis Herrera Artiago.

Wat betreft de inkomsten van mijn familie, die komen voort uit het bewerken van het land [rijstbouw ] Dit doen we elke vier maanden. Daarmee hebben we aan inkomsten tussen de 160.000 en de 200.000 pesos per week. [€ 45,00 ]

Op dit moment lopen we tegen het probleem aan van een slechte internet verbinding. Ook de telefoonverbinding is slecht en om naar het dorp te gaan is ook niet makkelijk door de beroerde staat van de weg. [regenseizoen ] Dit zorgt ook nog eens voor de nodige overstromingen. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen om je te kunnen verplaatsen.

We moeten ook elke dag met een ponton de rivier de Sinu over. [ en terug ] Dat kost 2000 pesos per dag. Mijn plannen voor de toekomst zijn om productief te zijn later. Ik wil werken mede omdat ik heb geleerd dat het ware geluk van de spirituele gedachten komt.