2017-01-04 Nieuws van de Kindernevendienst

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we nog even terug naar de Adventstijd en de Kerstdienst. ‘Maak het mee’ was het thema van Advent en de kinderen hebben het meegemaakt. Onze ogen gericht op Vrede.

In de Kerstdienst werd het project afgesloten. Na de preek speelden de kinderen met hun lantaarntjes mee met het verhaal dat Patricia vertelde. Een droom om nooit te vergeten. Daarna werd met veel muziek door kinderen en de hele gemeente het lied ‘Midden in de winternacht’ gezongen.

In de eerste weken van 2017 lezen we verhalen over Jezus. Hij doet dingen die niemand verwacht en die soms moeilijk te volgen zijn. Maar toch vraagt hij mensen om met hem mee te doen. Steeds meer mensen doen dat ook inderdaad; soms aarzelend, soms vastbesloten.

Op een bruiloft te Kana raakt de wijn op. De helpers van het feest moeten de vaten vullen met water. Of ze begrijpen wat er gebeurt? Dat vertelt het verhaal niet. Het verhaal vertelt alleen dat ze het doen. En dat er een wonder gebeurt. Ze zien met eigen ogen dat het koninkrijk van God steeds dichterbij komt. Wat er gebeurt is niet altijd te begrijpen. Maar ook als je het niet helemaal begrijpt kun je er toch aan meedoen.

Na het thema ‘Maak het mee’ gaan we nog een stapje verder. Je kunt het niet alleen meemaken, je kunt er ook aan meewerken. Iedereen heeft zijn eigen talenten, zijn eigen taak om Gods goede wereld dichterbij te brengen. Doe maar mee—op jouw eigen manier, met de kwaliteiten die jij gekregen hebt.

 

Wordt een sponsor