Waterdicht.

Het nieuwe dak zit erop. In ieder geval voor de helft. Het moeilijkste gedeelte hebben we het eerste gedaan. We wilden in geen geval dat de kinderen last zouden hebben van de verbouwing.

Daarom hebben we het in de vakantie gedaan. Regen en beschikbaarheid van materiaal en vakmensen kunnen hier nog al eens voor problemen zorgen. En vakwerk is het geworden. Het was een dak met heel veel hoogteverschillen en dat zorgde ervoor dat het altijd lekte bij regen. Dat is nu voorbij.

We hebben een muur opgetrokken en dat zorgt ervoor dat we vrijwel alle hoogteverschillen weg hebben kunnen werken. Er zit nu nog een afvoerkanaal op om het water af te voeren en dat waren er drie. Het was hard nodig dat het dak vervangen werd. We hebben vrijwel al het houtwerk moeten vervangen omdat het oude compleet rot was. Dat zie je bijna niet van onderen maar dat het zwakke houtwerk voor gevaarlijke situaties had kunnen zorgen was bijna zeker.

Er kan hier in hele korte tijd enorm veel regen vallen. Het oude dak was ook asbest en daar zijn we nu ook vanaf. We moeten de kieren nog opvullen met cement en dan krijgen we ook geen vleermuizen meer binnen. In de oude situatie hadden we altijd problemen met de stank van hun uitwerpselen. In november gaan we het laatste deel vervangen. Ook hierbij zal een groot gedeelte van het houtwerk moeten worden vervangen. Maar dan hebben we ook een dak waar we weer minstens 40 jaar mee vooruit kunnen.

Dit alles hebben we kunnen realiseren dankzij Een Aarde uit Asten. Wij willen alle vrijwilligers die daar werkzaam zijn van harte bedanken voor hun bijdrage. De kinderen hebben weer een droge en veilige omgeving om naar school te kunnen gaan.

Waterdicht

Waterdicht