Enkele dagen voor de jaarwisseling hebben we te horen gekregen dat onze kerkgemeenschap de gevraagde solvabiliteitsverklaring krijgt voor onbepaalde tijd. Dat is erg goed nieuws, waarmee we het beroepingswerk nu verder uit kunnen voeren.

Tijdens onze eerste vergadering hebben we een eerste aanzet gemaakt voor de vacaturetekst. In onze volgende vergadering op 5 januari zullen we deze tekst voltooien. Na goedkeuring van de Kerkenraad kan de vacature vervolgens online!

Naast het plaatsen van de vacature zitten we niet stil. Op 13 januari gaan enkele leden van de beroepingscommissie namelijk op Dominee-date in Utrecht. Deze Dominee-date wordt geörganiseerd door het team Mobiliteit van de Protestantse Kerk in Nederland. In de vorm van ‘speed-dates’ ontmoeten aanstaande predikanten en gemeenten elkaar op een informele wijze.

Daarna is er dan de mogelijkheid om langer door te praten met een bepaalde kandidaat.

We hopen middels de Dominee-date en het plaatsen van de vacature een aantal enthousiaste kandidaten te kunnen gaan spreken de komende tijd!