2019-10-18 MDO Bericht uit Colombia: Vergaderingen

18 oktober 2019 Uit Door Bethelkerk Weert

Vergaderingen.

We zijn weer terug van een week dorp. Een hele intensieve week is het geweest.

We hebben een vracht werk verzet met de school.
Behalve een hele rits aanpassingen hebben we ook de andere helft van het dak vervangen. Dat kon omdat de school de afgelopen week dicht was.
De week van Uribe, een ex president die herkozen wou worden en daarom een extra week vakantie weggaf.
We zien het maar als herfstvakantie. We plannen ook elke vrije minuut vol met vergaderingen.
We hebben de afgelopen week onder andere een stevige vergadering gehad met de ouders van de kinderen die de leerkrachten hebben uitgekozen om volgend jaar naar onze school te laten gaan. Het zijn ouders en kinderen die echt onder rotcondities moeten zien te overleven.
Wij willen hun kinderen helpen om een basis te leggen voor een betere toekomst. Dat kunnen we dankzij een bijdrage van Wereldhuis Eindhoven.
Zij hebben allemaal heel veel aandacht nodig maar zij zullen ook moeten wennen aan een wereld van regels en afspraken.
Het is heel dankbaar werk om deze mensen te vertellen dat we hun kind willen helpen. Zij zijn ongelofelijk dankbaar. Ik ben best wel wat gewend in de jaren dat ik nu hier ben maar het doet me nog steeds veel als vrouwen je huilend omarmen van dankbaarheid. Desondanks moest ik daarna toch het gesprek met hun aan dat ook van hun het nodige verwacht gaat worden.
Ze krijgen extra lessen op de school en het grootste gedeelte van het huiswerk gaan ze op onze school maken. Dat krijgen ze thuis niet voor elkaar omdat ze dikwijls nog geen tafel in huis hebben. Maar ze krijgen ook een schooluniform, schoolspullen en boeken. Daar zullen ze toch echt zuinig op moeten zijn.
De meeste huizen van deze kinderen zijn niet waterdicht en ik heb het al een keer meegemaakt dat alles na een regenbui kon worden weggegooid.
De ouders zullen erop toe moeten gaan zien dat de schoolspullen goed bewaard worden.
Ze zullen er ook mee voor moeten gaan zorgen dat hun kind iedere dag naar school gaat. Dat het kind zich dan ook gewassen heeft en als het ook maar enigszins kan ook een ontbijt heeft gehad.
Ze moeten hun kind helpen om hun gedrag en taalgebruik aan te passen. En nog een hele rits kleine dingen meer.
We zijn blij dat vrienden van ons vroegen of we nog een project hadden voor het volgend jaar. Hun financiƫle hulp kunnen we hierbij heel goed gebruiken.

Adriaan